SPIF Triathlon

Klubben för dig med egna ambitioner

Rom Maraton - och hur jag blev en snabbare löpare!

Hej!

För några veckor sedan så åkte jag till Rom för att springa maraton...

 

2008 hade jag sprungit på 3:18 men då tränade jag mycket löpning.

 

2010 började jag med triathlon och springer numera inte lika mycket. Att träna tre grenar tar ju lite mer tid - så mer träning har det blivit. Jag lärde mig crawla innan jag gick med i klubben, men kvalitén på mina simpass har förbättrats mycket  tack vare den fina träningen SPIF har.

 

I år stod jag på startlinjen igen, med 1-2 löppass i veckan senaste kvartalet var målsättningen inte högt ställd.
 

När loppet körde igång tog jag sikte på att hänga med 3:15 gruppen. Jag la mig mellan två sådana grupper för att vara instängd i rätt tempo om det skulle skruvas upp. Men det var inga problem. Jag kunna hänga 3:15 gruppen... det kändes väldigt mäktigt!! Vid förra maran hade 3:15 gruppen varit en raket som inte gick att haka på... :-)

Vid 20 kilometers passeringen kände jag att jag la i en till växel och började passera folk! Det var några andra triathleter på banan och man såg att de också började avancera. Sista halvmara gick på 1:34:10 och sluttiden 3:10:57 blev nytt pers!!

 

Min slutsats är att jag tappar inte löpform av triathlon utan grenarna kompletterar varandra på ett bra sätt. Precis samma sak hade jag hört Björn säga under en simträning när jag började i klubben.

 

Träna på klubbkompisar!!

Visningar: 144

Kommentera

Du måste vara medlem i SPIF Triathlon för att lägga till kommentarer!

Gå med i SPIF Triathlon

Huvudsponsor

Samarbetspartners

© 2019   Created by Info Spif.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor